Arama:
Paslanmaz Saplama İmalatı ve Fiyatları

Paslanmaz Saplama Nedir?

Her iki tarafından diş açılmış sapı ve başı olmayan, inox, elektro galvaniz ve dakroment kaplama yapılan elemanlara paslanmaz saplama denilmektedir. Aktif bir şekilde kullanılan bağlantı elemanlarıdır. Endüstride farklı isimlerle kullanılabilmektedir. Bunlar; gijon saplama, inox vida mili ya da tij saplama olarak geçmektedir.

 

Paslanmaz Saplama İmalatı

Inox saplama ihtiyaca göre farklı ölçü ve çeşitlerde üretilmektedir. Belirli çap ve boy olmak üzere saplama standartları tebliğine uygun üretilmektedir. İstenilirse özel ölçülerde de üretilmektedir. Farklı kalınlık ve uzunlukta, bir yanı yivli, yuvarlak metal silindirik parçalar şeklinde imalat süreci mevcuttur.

 

Saplama Çeşitleri

Özel kullanım alanlarına uygun imalatı yapılan inox saplamalar farklı çeşitlerde imal edilmektedir.

  • Bunlar gövdesinin tümü dişli olan inox tam boy dişli saplamalar
  • Farklı uzunluktaki parçaların birleşmesinde tapa uçlu inox saplama,
  • Eşit parçaların birleştirilmesinde de çift uçlu inox saplama
  • Sızdırmazlık istenen ortamlar için yivli inox saplama
  • Farklı amaçlarla kullanılan kısa gövdeli çift uçlu saplamalardır

Saplama Ölçüleri

Inox saplamalar değişik uzunluk ve çaplarda imalatı yapılabilmektedir. İsteğe göre özel saplama ölçülerinde üretilebilmektedir. Farklı ölçü ve kullanım alanına göre farklı çeşitlerde olduğundan inox saplama fiyatları için sabit bir ücreti söylemek mümkün değildir. Toptan saplama fiyat bilgisi almak ya da mevcut liste fiyatları için ayrıntılı bilgi almak isterseniz iletişim numaramızdan bize ulaşabilirsiniz.

Piyasadaki farklı inox saplama çeşitlerinden bazıları şunlardır: Inox Tam Diş, Yarım Diş , Kimyasal, Kimyasal Cam Tipi , Inox Metrik Dişli , Çift Taraflı Trifon , İki Ucu Dişli Kanepe Çekyat Saplaması, İki Ucu Dişli, Yarım Dişli , Galvaniz Kaplamalı Tam Dişli, Lak Kaplamalı Tam Dişli, Whitworth Tam Dişli Cıvata, Inox Çelik Tam Diş, Pahlı Tam Dişli

Endüstride en çok tercih edilen saplama ölçüleri şunlardır.

  • M6 saplama,
  • M8 saplama
  • M16 saplama

 

Kullanım Alanları

Saplama cıvatalar, askı sistemlerinde birleştirme amaçlı, çelik konstrüksiyon sistemlerde ise gerdirme amaçlı kullanılmaktadır. Çeşitli alanlarda farklı çap ve uzunluklar için tercih edilmektedir. Örneğin prefabrik yapılarda kullanılan ankraj, asansör kabinlerinde flanşlar olarak kullanılmaktadır. Araçlarda aksları, motor kapaklarını motora bağlama, çelik konstrüksiyonlarda yüksek mukavemetli bağlantı elemanları olarak kullanılmaktadır. Genellikle ana parçanın gövdesi üzerinde yer alan kör deliklerde kullanılmaktadır. Bu delikler sayesinde iki ya da daha fazla parçayı birbirine birleştirmektedirler. İç içe geçmiş yada farklı bir gövde üzerine eklenen parçaların bağlantısı için saplama cıvata elemanları kullanılmaktadır. Paslanmaya karşı özel çinkodan üretilen bu parçalar, hırdavat sektörünün önemli parçalarındandır. Dişli olarak tasarlanan ve daha yüksek tutucu özelliğe kavuşan bu elemanlar, askı sistemlerinde sıklıkla kullanılmaktadır.

Paslanamaz Saplama Fiyatları

Birçok sektörde tercih edilen inox saplamalar standart çap ve uzunluklarda üretilmektedir. Standart ölçüler haricinde de özel ölçüde inox saplama imalatı yapılmaktadır. Her boy ve çap ölçüsü, saplama fiyatını belirlerken aynı zamanda adetin artmasıyla toptan saplama fiyatları değişmektedir. Özel ölçülerde paslanmaz saplama fiyatları için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Benzer Yazılar


 

Saplama Cıvata Çeşitleri
Saplama Çeşitleri Nelerdir?

Saplama Çeşitleri Nelerdir?

Saplamalar baskı ve gerilme ortamları için her iki ucu dişli, ortası boşluklu veya tamamı dişli uzun çubuklar olarak üretilmektedir. Bu yazımızda saplama çeşitleri nelerdir sorusuna cevap vermeye çalıştık. Saplamalar ihtiyaca göre farklı tiplerde üretilmektedir.

Tam boy dişli saplama, bağlantı elemanı gövdesinin tamamı dişli olan saplama çeşididir. Bu parçalar diğer bağlantı parçasının tümünün birbirine geçmesi halinde kullanılmaktadır. Tapa uçlu saplamalar ise eşit olmayan uzunluklardaki parçaların birbirine geçmesi amacıyla tercih edilmektedir. Her iki bağlantı parçasının eşit uzunlukta olduğu durumlarda ise çift uçlu saplama cıvatalar kullanılmaktadır. Yivli uçlu saplama çeşidi sızdırmazlık amaçlı kullanılır. Özel uygulamalarda kullanılanlara U Bolt, J Bolt ve L Bolt isimleri verilmiştir. Özel amaçlı kullanılan kısa gövdeli çift uçlu saplamalar da saplama çeşitlerinin bir diğeridir.

Saplama, askı sistemlerinde bağlantı elemanları olarak kullanılmaktadır. Gerdirme amaçlı kullanıldıkları alanlar ise çelik konstrüksiyon sistemlerdir. Ayrıca tam dişli, kısmi dişli ve her iki ucu dişli saplama modelleri de saplama çeşitleri arasındadır. Ayrıca saplama üretiminde kaplama olarak, Inox (paslanmayan), elektro galvaniz ve dakroment kaplama kullanılmaktadır.

 

Diğer Yazılar