Trifon Saplama Ne İşe Yarar

Trifon Saplama

Saplama kısaca tanımı yapılacak olursa konik veya silindirik yüzeylere yapılmakta olan bir işlemdir. Pek çok çeşidi de olan saplama çeşitlerinden birisi de trifon cıvata saplama olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

Saplama Nedir Ne İşe Yarar ?

Saplamalar farklı amaçlarla üretilmektedir. Birçok çeşide sahip olan saplamaların genel olarak ise iki başı dişli, ortası boşluklardan oluşan ve ihtiyaca göre üretilen ürünler olduğunu söylenebilir.

 

Saplama pek çok işe de yaramaktadır. Örneğin iletişim sektöründe anten bağlantı amacıyla saplamaların kullanıldığı gözlemlenebilir. Ayrıca otomotiv sektörü, inşaat sektörü ve yapı sektöründe de saplamaların kullanımı artarak devam etmektedir. Bu pek çok çeşide sahip olan saplamalardan en önemlilerden biri de trifon saplamadır.

 

Trifon Saplama Nedir ?

En işe yarar civata ürünlerinden biri olan trifon vidalar ile de saplama işlemi yapılmaktadır. Trifon vidalar ile yapılmakta olan trifon saplamanın tam olarak ne olduğu ve ne işe yaradığı merak edilen bir konudur.

Genel olarak vitrifiye tesisatta kullanımı tercih edilmektedir. Burada beton zemine dübel ile sabitleme işlemini yapmaktadır. Trifon saplamada ayrıca zemin üzerinde erkek metrik dişler elde edilir. Bu metrik dişler ile de her türlü gerekli bağlantı yapılabilir.

Pek çok bağlantı için birebir bir cıvata olan trifon saplama vidalarının ölçüleri de önemlidir. Bu ölçülere göre gerekli işlemler titizlikle yapılmaktadır.

 

Trifon Saplama Ölçüleri

Trifon saplama ölçüleri milimetrik olarak hesap edilmektedir. Yani bu ürünleri mm cinsinden satın alabilirsiniz. En çok satılmakta olan trifon ölçüleri ise M8x80, M8x100, M8x120, M10x80, M10x100 ve M10x120 ölçülerindeki trifon saplamalardır. Kısacası bu ölçülerde trifon saplamalar bulabilirsiniz.

 

Trifon Saplama Özellikleri

Saplama çeşitlerinden biri olan trifon saplamaların nasıl özelliklere sahip olduğu da önemlidir. Trifon saplamaların başlıca özellikleri şu şekildedir:

  • Soğuk şekillendirme çeliği ismi verilen bir malzemeden üretilmiştir.
  • 4.6’dan 6.8’e kadar uzanan bir dayanım sınıfına sahiptir.
  • Boy aralığı 80 milimetre ile 120 milimetre arasında değişir.
  • Metrik dişlere sahip bir civata olarak göze çarpmaktadır.
  • Trifon saplamanın anma çapı ise M8 ve M10 olmak üzere iki şekildedir.

Benzer Yazılar